• info@energielabel-budget.nl
 • 06-18342201
 • 06-18342201
 

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk.

Gemak en snelheid bij het aanvragen van uw energielabel staan bij ons centraal. Daarom hebben wij onze werkwijze samengevat in de onderstaande vijf eenvoudige stappen. 

 

Stap 1  Vul het aanvraagformulier in en vertel ons wanneer u tijd heeft.

Stap 2  Wij nemen contact met u op om het woningbezoek in te plannen.

Stap 3  U ontvangt de afspraakbevestiging met bijgaande prijsopgave.

Stap 4  Prijsopgave goedgekeurd? De adviseur komt binnenkort langs!

Stap 5  U ontvangt binnen 2 weken (of 5 werkdagen bij een spoedaanvraag) na aanvraag het energielabel voor uw woning.

Veelgestelde vragen over onze werkwijze

 • Wanneer ontvang ik mijn energielabel?

  Wij hanteren een standaard- en spoedlevering. Wanneer u kiest voor de standaardlevering ontvangt u het energielabel voor uw woning binnen 2 weken. Dit is vanaf het moment van aanvraag tot en met levering.

  Heeft u spoed met het ontvangen van uw energielabel? Dan kunt u ervoor kiezen uw energielabel versneld aan te vragen. Als u voor deze optie kiest dan heeft u al binnen maximaal 5 werkdagen uw energielabel ontvangen. Om te kiezen voor de spoedoptie geeft u dit aan in het aanvraagformulier. Aan een spoedlevering zitten extra kosten verbonden. Meer informatie hierover ontvangt u op aanvraag.

 • Hoe lang duurt het woningbezoek?

  Het woningbezoek vindt plaats op een moment waarop het u het best uitkomt. U vult het aanvraagformulier hier in en binnen één werkdag neemt de adviseur contact met u op. Samen met de adviseur overlegt u de meest praktische datum en tijd. Het woningbezoek duurt gewoonlijk één tot anderhalf uur, afhankelijk van de grootte van uw woning.

 • Wat doet de EP-Adviseur tijdens het woningbezoek?

  De EP-adviseur zal verscheidene aspecten van uw woning m.b.t. de duurzaamheid hiervan inspecteren. De EP-adviseur noteert of er sprake is van isolatie en ventilatie en waar dit in de woning is toegepast. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en of uw ramen bestaan uit geïsoleerd glas. Daarbij noteert hij of u zonnepanelen heeft en hoe de warmte in uw woning wordt opgewekt. De adviseur zet voor u op een rij waarmee energie bespaard kan worden, hoeveel daarvoor geïnvesteerd moet worden en op welke termijn de investering kan worden terugverdiend.

Uw energielabel aanvragen

Wilt u nu ook uw energielabel bij Energielabel-Budget aanvragen? Stuur ons het aanvraagformulier op en wij zullen binnen één werkdag contact met u opnemen voor het inplannen van een woningbezoek.